Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2016

Υλοποίηση επιμορφωτικού, σεμιναρίου στις 16-17 Δεκεμβρίου 2016 με τίτλο «Καλλιεργώντας … αξίες στο σχολικό κήπο»Η Διεύθυνση Α/θμιας Γ' Αθήνας δια της Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης  Λαυρίου  και  τις  Δ/νσεις  Α/θμιας Εκπ/σης Δ΄Αθήνας  & Β/θμιας Εκπαίδευσης Β΄& Γ΄ Αθήνας προτίθεται να οργανώσει διήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο με τίτλο:
«Καλλιεργώντας … αξίες στο σχολικό κήπο»
Το σεμινάριο έχει στόχο τη στήριξη των εκπαιδευτικών που ανήκουν στα ΤΘΔ «Ο σχολικός κήπος των χρωμάτων και των αρωμάτων» και «Σχολικοί Λαχανόκηποι: καλλιεργώ μέρος της τροφής μου» και όλων των εκπαιδευτικών που ασχολούνται ή επιθυμούν να επιμορφωθούν σε θέματα σχετικά την αστική καλλιέργεια και  τα παραγόμενα  προϊόντα.
Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στις 16 και 17 Δεκεμβρίου 2016  στο Λαύριο. Το σεμινάριο απευθύνεται σε 60 εκπαιδευτικούς που υπηρετούν σε σχολικές μονάδες των συνεργαζόμενων  Δ/νσεων.
Στόχος του σεμιναρίου είναι οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί να  γνωρίσουν τις αρχές αειφορικής διαχείρισης του σχολικού κήπου, καθώς και δράσεις που μπορούν να πραγματοποιήσουν με τους μαθητές τους με τα παραγόμενα προϊόντα. Επίσης να γνωρίσουν τρόπους φροντίδας τόσο του περιβάλλοντος όσο και της υγεία τους.  
Το ΚΠΕ Λαυρίου θα καλύψει στους εκπαιδευτικούς και σε όλους τους συμμετέχοντες  καφέ, και ένα ελαφρύ γεύμα  για τις ημέρες του σεμιναρίου. Τα έξοδα μετακίνησης από και προς τον τόπο διεξαγωγής του σεμιναρίου θα καλύψουν οι ίδιοι οι συμμετέχοντες. 
Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί να συμπληρώσουν την ακόλουθη ηλεκτρονική φόρμα https://goo.gl/forms/TjVuakioynDBcB5v1  μέχρι την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016 στις 10 το πρωί.