Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018

Eπιμορφωτικό σεμινάριο “Ζώντας Όλοι Μαζί” σε συνεργασία με το British Council και την UNICEF

     Η Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας δια των Υπευθύνων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Αγωγής Υγείας διοργανώνει σε συνεργασία με το British Council και την UNICEF επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα
                               «Ζώντας Όλοι Μαζί»
     Στο σεμινάριο οι εκπαιδευτικοί θα εξοικειωθούν με εργαλεία ένταξης και διαπολιτισμικού διαλόγου καθώς και με βασικές αρχές της προστασίας του παιδιού, ενημερωμένων πρακτικών σε σχέση με το παιδικό τραύμα και δημιουργίας ανθεκτικών τάξεων. Στο πλαίσιό του θα διερευνηθούν επίσης οι κυριότερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί και θα πραγματοποιηθούν βιωματικές δραστηριότητες που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι ίδιες/οι με τις/τους μαθήτριες/τές τους. Με το πέρας του σεμιναρίου θα δοθεί το εκπαιδευτικό υλικό καθώς και βεβαίωση συμμετοχής.
     Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί κατά το συνημμένο πρόγραμμα στο 20ό Δ.Σ. Περιστερίου (χάρτης σχολείου: https://goo.gl/maps/R36g3u9uZSU2) την Πέμπτη 8 και την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 16:00-20:00 με τη συμμετοχή 30 εκπαιδευτικών. Απευθύνεται σε όλες/ους τις/τους εκπαιδευτικούς των Δημοτικών Σχολείων και των Νηπιαγωγείων της Διεύθυνσης Π.Ε. Γ΄ Αθήνας. Προτεραιότητα θα δοθεί σε εκπαιδευτικούς που υποδέχονται παιδιά πρόσφυγες/μετανάστες (στις πρωινές τάξεις, τάξεις υποδοχής, ΔΥΕΠ).
     Οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο σεμινάριο καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση συμμετοχής στον σύνδεσμο https://goo.gl/forms/Mde7w4hFXFmkU37B3 έως και την Παρασκευή 02/02/2018. Το έγγραφο με τον κατάλογο των συμμετεχουσών/όντων εκπαιδευτικών θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Π.Ε. Γ΄ Αθήνας την Δευτέρα 05/02/2018.

Έγγραφο Διεύθυνσης Π.Ε. Γ΄ Αθήνας και πρόγραμμα σεμιναρίου...