Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

«Εκδήλωση ενδιαφέροντος για δανεισμό εκπαιδευτικών σάκων σε σχέση με το περιβάλλον, του προγράμματος "ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ®"»




 
Το Γραφείο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης συνεχίζει το πρόγραμμα «Βιβλία σε ρόδες®» μετά την επιτυχημένη πιλοτική εφαρμογή και αξιολόγηση την περασμένη σχολική χρονιά σε σχολεία της Διεύθυνσής μας.
            Το πρόγραμμα αφορά το δανεισμό 8 εκπαιδευτικών σάκων με βιβλία αφιερωμένα στις θεματικές ενότητες: «Νερό», «Θάλασσα», «Κήπος», «Νηπιαγωγείο/Περιβάλλον» δημιουργώντας μια μικρή θεματική «βιβλιοθήκη» μέσα στην τάξη.
             Σε κάθε σάκο προτείνονται 25 βιβλία γνώσεων και μυθοπλασίας που καλύπτουν διαφορετικά επίπεδα αναγνωστικής ικανότητας. Αρκετά από τα βιβλία μπορούν να τα δανειστούν οι μαθητές στο σπίτι τους και να έχουν τη δυνατότητα να τα διαβάσουν. Οι σάκοι δανείζονται για 4 εβδομάδες σε κάθε σχολείο και η μεταφορά τους από και προς αυτό αναλαμβάνεται από εταιρία ταχυμεταφορών χωρίς κόστος για το σχολείο.
               Τα Δημοτικά Σχολεία και τα Νηπιαγωγεία της Δ/νσης Π.Ε.  Γ΄ Αθήνας που επιθυμούν να δανειστούν τους εκπαιδευτικούς σάκους, μπορούν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική αίτηση.