Τρίτη, 30 Σεπτεμβρίου 2014

«Πρόσκληση συμμετοχής εκπαιδευτικών, μαθητών και συλλόγων γονέων σε δράσεις στο πλαίσιο της Εβδομάδας Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης»


Οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Γ΄ Αθήνας δια των Υπευθύνων ΠΕ , σε συνέχεια του παραπάνω σχετικού, με το οποίο καθιερώθηκε η δεύτερη εβδομάδα του Οκτωβρίου ως «Εβδομάδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης», διοργανώνουν σειρά δράσεων με σκοπό την υποστήριξη των εκπαιδευτικών για την υλοποίηση προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, τη συμμετοχή τους σε προγράμματα των Κ.Π.Ε. και την ένταξή τους σε Θεματικά Δίκτυα Π.Ε. καθώς επίσης και την ευαισθητοποίηση των Συλλόγων Γονέων σε θέματα που αφορούν την Αειφορία .           
«Μαθαίνω και δρω για το περιβάλλον»
Αναλυτικά διοργανώνει:
Α)  Ενημερωτικές Ημερίδες  εκπαιδευτικών  Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης:
  • Δευτέρα (6/10) στο 8ο Δ.Σ. Αγ. Βαρβάρας (Ραιδεστού 2 και Κομνηνού– έναντι My Market) για εκπαιδευτικούς των περιοχών Χαϊδαρίου,  Αγ. Βαρβάρας και Αιγάλεω,
  • Τρίτη (7/10) στο 13ο Γυμνάσιο Περιστερίου (κτίριο παλιού 18ου - Πελοπίδα και Πολυκάρπου) για εκπαιδευτικούς των περιοχών Περιστερίου και Πετρούπολης
  • Τετάρτη (8/10) στο 1ο Δ.Σ. Αγ. Αναργύρων (Αγ. Αναργύρων 45) για εκπαιδευτικούς των περιοχών Ιλίου, Αγ. Αναργύρων και Καματερού.
 Οι Ημερίδες θα πραγματοποιηθούν από τις 16.30-21.00 και μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή όλοι οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης των Δ/νσεων  Γ΄ Αθήνας.
Στους συμμετέχοντες θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.
Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί  παρακαλούνται να συμπληρώσουν την ακόλουθη φόρμα έως την  Παρασκευή  3/10/2014 http://tiny.cc/zmmymx
Β) Δραστηριοποιούμαι στο σχολείο για το περιβάλλον
Στο πλαίσιο της Εβδομάδας  Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, τα Γραφεία Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης των Διευθύνσεων Α/θμιας και Β/θμιας Γ΄ Αθήνας   προσκαλούν τους μαθητές των σχολικών μονάδων να εκφραστούν για το περιβάλλον με θέμα: «Μαθαίνω και δρω για το περιβάλλον». Οι μαθητές μπορούν να χρησιμοποιήσουν κάθε τρόπο έκφρασης και δημιουργίας (αφίσα , φωτογραφία, κολλάζ, ποίημα, σύντομο θεατρικό δρώμενο, τραγούδι, συνθηματική φράση κλπ) και να παρουσιάσουν - εκθέσουν τις δημιουργίες τους σε κεντρικό χώρο του σχολείου ώστε να έχουν τη δυνατότητα ενημέρωσης και οι υπόλοιποι μαθητές.
Οι εκπαιδευτικοί των σχολείων είναι σκόπιμο να φροντίσουν ώστε οι μαθητές να αποτυπώσουν στην αφίσα δράσεις για το περιβάλλον που θα άπτονται των θεμάτων του Κοινωνικού Σχολείου π.χ. ο λαχανόκηπος του σχολείου μας κλπ. Οι εκδηλώσεις για τη βράβευση της καλύτερης αφίσας θα πραγματοποιηθούν κατά την Εβδομάδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του επόμενου σχολικού έτους 2015-16.
             
Γ) Συμμετοχή σε εκδηλώσεις των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης(Κ.Π.Ε.):
-  Εκδήλωση στο ΚΠΕ Αργυρούπολης (6/10/2013)
- Εκδήλωση στο ΚΠΕ Δραπετσώνας (7/10/2013)
-  Εκδήλωση στο ΚΠΕ Λαυρίου (8/10/2013)
-Εκδήλωση στο ΚΠΕ Ελευσίνας (9/10/2013)